Ustaz Fizar Zainal

Dengan Izin Allah سبحانه وتعالى Kami Dengan Rendah Hatinya Ingin Mengucapkan Ribuan Terima Kasih Kepada Tuan & Puan Sekeluarga Memberi Kepercayaan Kepada Kami Untuk Menjalankan Amanah Ini Dengan Sempurna.

Ustaz Fizar Zainal

Persoalan yang Kami Terima Daripada Orang Ramai contohnya, Apakah Hukum Seseorang Melaksanakan Qurban Untuk Arwah? Bolehkah Kita Melaksakan Qurban Untuk Ibu-Bapa Tanpa Pengetahuan Mereka? dan lain lain lagi...

Ustaz Fizar Zainal

Ramai Yang Bertanyakan Tentang Kipas Berwarna Warni di Tanah Perkuburan di Singapura. Jadi Kali ini Ustaz Fizar Zainal Akan Menerangkan Tentang Persoalan ini Yang Sering Bermain di Fikiran Ramai Orang.

Ustaz Fizar Zainal

Tidak Asing Lagi Bagi Kita Sebagai Orang Islam Melihat Kawasan Perkuburan Yang dibuatkan Dapur Kubur. Ada Persoalan Tentang Membuat Dapur Kubur ini. Jadi Ustaz Fizar Zainal Akan Menerangkan Tentang Persoalan ini.

Ustaz Fizar Zainal

Apakah Hukumnya Menjirus Air ataupun Air Mawar di Atas Pusara ?, Ketika Ziarah Kubur, Kebiasaannya Kita Akan Menjirus Air Selepas Berdoa ke Atas Si Mati, Jadi Video ini Akan Menerangkan Hukum Menjirus Air di Atas Pusara.

Ustaz Nafis Rahman

Tandas Adalah Tempat Yang disukai Oleh Syaitan, Jadi amat Disuruh dan Digalakkan Untuk Kita Mengamalkan Adab Sebelum Kita Masuk ke Dalam Tandas Agar Kita Terhindar Daripada Perkara-Perkara Yang Buruk dari Diri Kita.

Ustaz Nafis Rahman

Waktu Tidur adalah Waktu Kita Untuk Berehat Pada Waktu Malam. Tetapi Sebelum Masuk Tidur, Jangan Lupa Untuk Kita Amalkan Adab Sebelum Tidur, Agar Tidur Kita Mendapat Keberkatan Dari Allah SWT.

Ustaz Nafis Rahman

MUHARAM Antara Bulan Yang Begitu Istimewa. Ia Merupakan Bulan Pertama Dalam Kalendar Islam dan Dikenali Sebagai Salah Satu Daripada Empat Bulan Haram Sebagaimana Yang Disebutkan Dalam Nas.

Ustaz Nafis Rahman

Bagi Seorang Islam Kita Ada Adab Yang Diajarkan Oleh Rasulullah SAW Selepas Bangun Dari Tidur. Sememangnya Tidak Rugi Kita Mengamalkan Amalan Baik Di Waktu Pagi Kerana Terdapat Hikmah Yang Baik Di Sebaliknya.

Ustaz Nafis Rahman

Tatacara Kehidupan Mengikut Ajaran Islam Perlu Diterapkan Dalam Diri Kita. Ia Membantu Mendekatkan Kita Dengan Allah SWT Tidak Kira Apa Jua Aktiviti Yang Kita Lakukan. Amalan Dan Sunnah Rasulullah SAW Juga Perlu Dijadikan Ikutan

Ustaz Nafis Rahman

Sejak Dulu Orang-Orang Mendefinisikan Bulan Safar Sebagai Kekosongan Bulan Safar Adalah Bulan Kedua Setelah Muharram Pada Penanggalan Hijriyah. Banyak Amalan Sunah Yang Dapat Dilakukan Pada Bulan Safar,

 

Ustaz Nafis Rahman

Nabi Muhammad Saw Menjadi Teladan Terbaik Buat Umat Islam. Sikap Dan Akhlak Baginda Perlu Dicontohi Dari Segenap Aspek Kehidupan. Baginda Saw Terkenal Dengan Sifat Zuhud Yang Luar Biasa.

Ustaz Nafis Rahman

Dari Ibnu Abbas, Rasulullah SAW Bersabda Yang Bermaksud: “Rebutlah Lima Perkara Sebelum Datangnya Lima Perkara. Masa Sihat Sebelum Sakit. Masa Kaya Sebelum Datangnya Masa Sempit (Miskin). Masa Lapang Sebelum Tiba Masa Sibuk. Masa Mudamu Sebelum Datang Masa Tua Dan Masa Hidup Sebelum Tiba Masa Mati.” (Riwayat Al-Hakim Dan Al-Baihaqi).

Ustaz Nafis Rahman

Doa Masuk Pasar Untuk Mendapatkan Keutamaan. Hendaklah Diantara Kita Membaca Doa Sebelum Masuk Kedalam Pasar Supaya Kita Sentiasa Mendapat Perlindungan Dan Mendapat Keberkatan Dari Allah SWT

Ustaz Nafis Rahman

Bagi Memberkati Perjalanan Kita Ke Suatu Destinasi, Hendaklah Kita Mengamalkan Amalan Yang Dianjurkan Rasulullah Iaitu Membaca Doa Menaiki Kenderaanagar Perjalanan Kita Sentiasa Dilindungi Allah SWT

Ustaz Nafis Rahman

Allah memberi kita sakit, sesuai dengan daya tahan hambaNya, dan banyak hikmahnya. Sakit itu zikrullah. Mereka yang diuji dengan sakit, lebih sering menyebut nama Allah berbanding sewaktu sihatnya.

Tuan Guru Haji Ismail Kamus

KESIBUKAN Diri Dalam Urusan Dunia Menyebabkan Ramai Dalam Kalangan Kita Lupa Akan Kehidupan Di Akhirat. Tidak Ada Satu Pun Di Atas Muka Bumi Ini Yang Kekal Abadi. Ini Kerana Setiap Yang Hidup Pasti Akan Merasai Kematian. Sejauh Mana Pun Kita Melarikan Diri Daripada Kematian, Ia Tetap Akan Mengekori Kita.

Tuan Guru Haji Ismail Kamus

2 Rakaat Sebelum Subuh Lebih Baik Dibandingkan Dunia Seisinya, 4 Rakaat Sebelum Zohor & 4 Rakaat Selepas Zohor Terselamat Dari Api Neraka. Amalan Sunat Sangat Digalakkan Dan Dianjurkan Untuk Kita Amalkan, Buat Dapat Pahal, Tinggal Alangkah Ruginya

Ustazah Asma Harun

Setiap Orang Muslim Pasti Menginginkan Kematian Dalam Keadaan Yang Baik, Iaitu Keadaan Yang Khusnul Khotimah. Keadaan Mati Dalam Keadaan Su’ul Khotimah Adalah Keadaan Mati Yang Tidak Diinginkan Oleh Setiap Orang Muslim. Kita Harus Berikhtiar Dengan Menjaga Dan Meningkatkan Keimanan Dan Ketaqwaan Kita Terhadap Allah SWT Serta Diiringi Dengan Keikhlasan Agar Dapat Meninggal Dalam Keadaan Khusnul Khotimah.

Ustazah Asma Harun

Ada Kesan Yang Berbeza Dalam Hidup Seorang Yang Takut Mati Dan Dengan Seorang Yang Ingat Mati. Orang Yang Takut Mati Biasanya Akan Hilang Semangat. Keceriaan Hilang Daripada Wajahnya Dan Luntur Semangat Serta Keberaniannya. Namun, Orang Yang Ingat Mati Akan Bersemangat. Bagaimana Yang Dikatakan Mati Boleh Memberikan Kita Semangat? Mereka Yang Ingat Mati Sentiasa Menghayati Ucapan ‘Istirja’’ –  ”Innalillahiwainna Ilahiroji'un” Yang Bermaksud, “Kami Milik Allah Dan Kepada Allah Kami Akan Dikembalikan.”

💖 Kami Akan Melaksanakan Amanah Yang Diberikan Dengan Penuh Hormat Menjaga Pusara Seperti Ibu Bapa & Saudara Kami Sendiri ان شاء الله 💖

💖 Kami Memberikan Jaminan Pulangan Wang 100% Sekiranya Perkhidmatan Tidak Memuaskan 💖

MEGA@Woodlands #06-04 39 Woodlands Close
737856 Woodlands, Singapore

💖 Kami Akan Melaksanakan Amanah Yang Diberikan Dengan Penuh Hormat Menjaga Pusara Seperti Ibu Bapa & Saudara Kami Sendiri
ان شاء الله 💖

💖 Kami Memberikan Jaminan Pulangan Wang 100% Sekiranya Perkhidmatan Tidak Memuaskan 💖

MEGA@Woodlands #06-04 39 Woodlands Close
737856 Woodlands, Singapore

An App That Helps Change Your Life

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit

iphone

Here's Why It's Awesome

Proin risus vestibulum

Vitae elit a, porta faucibus purus. Proin eu risus vestibulum, consectetur nisi quis.

Cras eros scelerisque

Aliis temperiemque ligavit: distinxit inclusum duae pontus aquae undae. Fontes ardentior frigore.

As Featured On

uastoday
mashable
PENGENALAN phone 3
gigaom